rajtaütés

2021.10.12. 11:10

13 helyen ütöttek rajta a drogkereskedőkön Miskolcon, Szikszón és Ózdon!

Fotó: Bujdos Tibor

Összehangolt akció keretében csaptak le szeptember második felében a rendőrök Miskolcon, Szikszón és Ózdon kábítószer termesztőkre, illetve kereskedőkre, amelyről kedden délelőtt a megyei rendőr-főkapitányságon adott tájékoztatást Janasóczki Attila alezredes, megyei szóvivő, Jóna László alezredes, az Encsi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Soós Attila őrnagy, az Ózdi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője és Gömöri László őrnagy, a Miskolci Rendőrkapitányság felderítő alosztályának vezetője.

Mint elhangzott, szeptember 16 és 31-e között ország akciót tartott a rendőrség a kábítószer kereskedők, terjesztők felderítésére, amelyben nagy erőkkel vettek részt megyénk rendőrei is. A két hétben 13 esetben került sor – ahogy a rendőrök mondják realizálásra –, vagyis kábítószernek minősülő anyagok feltalálására, lefoglalásra, előállításra, gyanúsítotti kihallgatásra. Az akciósorozatban 17 gépkocsival, 96 rendőr vett részt és fontos szerepet töltött be a megyei főkapitányság kábítószer kereső kutyája, Csúzli. Az intézkedések során 19 főt hallgattak ki gyanúsítottként, közülük hatot őrizetbe vettek, akiket a bíróság közben le is tartoztatott.

https://boon.hu/video/borsod-abauj-zemplen-megyei-rendor-fokapitanysag-sajtotajekoztatoja/

819 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le, melyekben volt por, kristály, növényi törmelék, növény darabok, illetve szilárd és folyékony halmazállapotú gyógyszereket. Most is nagy hangsúlyt fektettek vagyonfelderítésre, vagyon visszaszerzésre és a bűncselekményből származó vagyon lefoglalására. Közel 700 ezer forint készpénzt, arany ékszereket, mobiltelefonokat foglaltak le. Az akciósorozat után is több eredményes felderítésük volt már, legutóbb éppen hétfőn.

Volt, ahol komplett család foglalkozott a kábítószer kereskedelemmel, voltak egymással összefüggő ügyek és az is előfordult, hogy Hollandiából rendelt magokból nevelgetett valaki pár cserép marihuánát.

A kábítószeres ügyek részleteiről a szerdai Észak-Magyarországban olvashatnak részletesen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában