késelés

2021.09.14. 08:30

Szurkálás a hajléktalanszállón

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy 50 éves férfi ellen.

Forrás: www.shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi 2020 tavaszától Miskolcon egy hajléktalan szállóban, egy tizenkét személyes szobában lakott.

Az egyik szobatársával már beköltözése óta rossz viszonyba voltak, ezért kerülték egymást, nem is beszéltek.

Szeptember elején a délutáni órákban, a szobában a vádlott, a sértett férfi és még további három szobatárs tartózkodott. A vádlott másnapra reggelit akart készíteni magának, amelyhez egy vadásztőrt használt.

A sértett takarított, de hirtelen szóváltásba került a vádlottal, aki odalépett hozzá és a kezében lévő 32 cm hosszú tőrrel hasba szúrta. Ezután lement a szálló szolgálati részébe és kérte, hogy hívjanak mentőt, valamint értesítsék a rendőrséget.

A sértettet kórházba szállították és azonnal megműtötték. A cselekmény következtében 8 napon túl gyógyuló, a hasüreg megnyitásával járó közvetve életveszélyes szúrt sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben a Miskolci Törvényszéken felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában