Gyorshajtás

2021.09.21. 21:05

Roadpol Miskolcon is

A rendőrök fokozottan ellenőrzik megyeszékhelyünkön a sebesség betartását, illetve a passzív biztonsági eszközök és a mobiltelefon használatát.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata – ROADPOL – 2021. szeptember 16-a és 22-e között Focus on the road elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a magyar rendőrség is csatlakozott.

Magyarországon a közúti közlekedés során a gyorshajtás a leggyakoribb jogsértések egyike, és a legfőbb baleseti ok, melynek elsődleges szerepe van a halálos, illetve a súlyos sérülések bekövetkezésében. Éppen ezért az országosan meghirdetett akció során, Miskolcon is 2021. szeptember 21-én a sebesség, valamint a passzív biztonsági eszközök, és a mobiltelefon használatának az ellenőrzése volt a cél.

A rendőrök a közlekedési szabályokat betartó sofőröket ajándékban részesítették, melyek során egy pólót kaptak „Betartom a sebességet” felirattal.

Az akcióban közreműködtek a Miskolci Görögkatolikus Általános Iskola és a Miskolci Könyves Kálmán Általános tanulói, valamint az eLTE Best Dance Company táncosai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában