közfeladatot ellátó személy elleni erőszak

2021.09.29. 08:00

Öngyilkosságra készült, a mentőre támadt

Csak rendőri segítséggel tudták a sérült nőt kórházba szállítani.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Vádat emelt a Szerencsi Járási Ügyészség egy huszonéves nő ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és testi sértés vétsége miatt. A vádirat szerint a vádlott 2019 augusztusában egy borsodi kistelepülésen lévő ingatlanukban kialakult családi vita és verekedés közben többször elájult, majd öngyilkossági szándékkal az alkarját késsel megvagdosta. Ezután felhívta a mentőszolgálatot.

A kiérkező mentők – mivel a vádlott kijelentette, hogy öngyilkos lesz, és látták rajta a vágási sérüléseket – kórházba akarták szállítani, a nő viszont szitkozódva elfutott a helyszínről. A mentők rend­őri segítséget kértek. Egy közeli lakatlan ház udvarán megtalálták az illetőt, akit agresszív viselkedése miatt a rendőrök megbilincseltek.

A mentőápoló kérte, szálljon be a járműbe, de a vádlott ellenállt, azt kiabálva, diliházba akarják vinni. A mentőápolót egyszer alhastájékon rúgta. Még többször próbálta megrúgni, de a rend­őrök közbeavatkoztak.

Csak a segítségükkel lehetett beültetni a mentőautóba. Ott köpködött, rugdosódott, majd megpróbálta megharapni a mentőtisztet, azután a hordágy fejrészét akarta kiharapni. A vádlottat a miskolci kórház pszichiátriai osztályára szállították. A sértett a cselekmény következtében 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülést szenvedett el. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában