súlyos testi sértés

2021.09.29. 15:30

Majdnem agyonverte élettársát, majd benyugtatózva lefeküdt aludni

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy 54 éves férfi ellen súlyos testi sértés és kapcsolati erőszak bűntette miatt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A vádirat szerint a vádlott élettársával 2019. májustól kezdve Sajószentpéteren éltek. Gyakran voltak közöttük nézeteltérések, annak betudhatóan, hogy a vádlottnak nem volt munkahelye, viszont rendszeresen leittasodott, és ilyenkor bántalmazta élettársát.

Tavaly májustól idén májusig havonta egy-két alkalommal megverte élettársát, ököllel ütve és rugdosva, valamennyi esetben kisebb sérüléseket okozva. Az egyik vita során, tavaly június közepén, az esti órákban egy konyhakéssel támadt a nőre, amivel a nyakán és a hát nyaki részén szúrt, vágott sérülést okozott neki.

Idén május első napjaiban a vádlott ismét leittasodott, ekkor a sértett is fogyasztott kisebb mennyiségű alkoholt, a délutáni órákban lakásuk konyhájában tartózkodtak, amikor a vádlott megint belekötött élettársába, egy kicsorbult tányérral megdobta a nyakát, vágott sebet ejtve rajta. A nő ekkor ki akart menni a helyiségből, a vádlott azonban elé állt, és ököllel arcon ütötte, mire a sértett a kezeit maga elé emelve próbált védekezni, ez viszont nem sikerült, mert a vádlott további négy esetben ököllel arcán és mellkasán tovább ütlegelte. A vádlott ezt követően nyugtatót vett be és lefeküdt aludni. A sértett csak akkor mert lefeküdni, amikor már meggyőződött arról, hogy a vádlott már elaludt. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló, többszörös bordatörés, állkapocscsont-törés sérüléseket szenvedett el.

Az ügyészség a büntetlen előéletű – de más ügyben letartóztatásban lévő – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában