Foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés

2021.09.10. 19:15

Másodfokú döntés a borsodi vadászbaleset ügyében

Jogerős másodfokú döntés született annak a férfinak az ügyében, aki 2018 őszén egy vadászat alkalmával megsebesítette vadásztársát.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Törvényszék – pontosítva a bűncselekmény megnevezését – helybenhagyta a Kazincbarcikai Járásbíróság 2021. január 12. napján hozott ítéletét, mellyel foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt a vádlottat 192.000 forint összegű pénzbüntetésre ítélte.

Az ítélet szerint a vádlott 2016 óta egy borsodi vadásztársaság sportvadász tagja volt. A férfi 2018 novemberében sportvadászaton vett részt, melyet megelőzően balesetvédelmi oktatásban részesült. A vadászat során a vádlott és a vadászaton hajtóként résztvevő sértett egy dombon haladtak, amikor a vádlott – megszegve a vadászati és a balesetvédelmi szabályokat – a sörétes vadászfegyverével a domb lejtős irányába, a magas fűvel és bokrokkal benőtt terület felé lövést adott le, mely eltalálta a sértettet. A sértett bal karjába, bal és jobb lábába sörétlövedékek fúródtak, mely miatt nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A bíróság a büntetés kiszabása körében enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és tettét megbánta, valamint figyelembe vették a sértetti megbocsátást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában