halálos késelés

2021.09.21. 09:00

Letartóztatásban a tiszaújvárosi halálos késelés gyanúsítottjai

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a három férfinak a letartóztatását, akikkel szemben halált okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A gyanú szerint a négy sértett férfi 2021. szeptember 17-én egy tiszaújvárosi szórakozóhelyen italozott. A három gyanúsított a késő esti órákban autóval érkezett a helyszínre, majd a két társaság között szóváltás alakult ki, amely tettlegességig fajult: a gyanúsítottak ütlegelték, illetve megszúrták a sértetteket, azután pedig kocsiba ültek és elhajtottak. Elfogásukra nem sokkal később a Tiszalúc és Taktaharkány közötti útszakaszon került sor.

A sértettek egyike hasi szúrt sérülésének következtében a mentőben életét vesztette. Két társának nyolc napon túl gyógyuló, életveszélyes – szív, valamint vesetájéki – sérülései keletkeztek.

A fenti cselekmények halált okozó, illetve életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megállapítására alkalmasak, amelyek akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A szankció lehetséges tartama és gyanúsítottak személyi körülményei alapján a szökés, elrejtőzés veszélye reális. Az eljárás jelen szakaszában tartani kell attól is, hogy a terheltek szabadlábra kerülésük esetén a bizonyítást megnehezítenék, veszélyeztetnék; ezt erősíti az a körülmény, hogy a helyszínről együttesen, a rendőri intézkedést be nem várva távoztak és őket más településen fogták el.

A fenti okokból a Miskolci Járásbíróság 2021. október 20. napjáig elrendelte mindhárom gyanúsított letartóztatását, amellyel szemben ők és védőik fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/egy-ember-meghalt-tobbeknek-szurt-serulesei-keletkeztek-keseles-tiszaujvarosban-5822531/

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában