életveszélyes fenyegetés

2021.09.14. 09:00

Leszúrással fenyegette a képviselőket

Ítéletet hozott a bíróság a terrorcselekmény elkövetésével fenyegető férfi ügyében.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Terrorcselekmény elkövetésével fenyegetés bűntette miatt a Miskolci Törvényszék hétfőn tartott előkészítő ülésen hozott ítéletével 2 év 8 hónap szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azt a férfit, aki egy borsodi település képviselő-testületi tagjait életveszélyesen megfenyegette, amiért nem akartak pénzt adni neki.

A vádlott 2020 szeptemberében azzal a hamis indokkal akart pénzt szerezni, hogy a vele szemben más ügyben alkalmazott kényszerintézkedés részeként használt lábbilincs levételéhez rendkívüli segélyként 50 ezer forintra van szüksége a település önkormányzatától. A pénz megszerzése érdekében felszólította a képviselő-testület egyik tagját, hogy intézkedjen, mert különben ő fog intézkedni. A vádlott – célja elérése érdekében – megjelent a községházán, és egy, a zsebéből előhúzott csavarhúzóval az alpolgármestert azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem kapja meg a pénzt, akkor előbb a polgármester, majd a képviselő-testület tagjainak a torkát fogja ezzel az eszközzel átszúrni. A férfi a fenyegetést követően távozott a helyszínről.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ügyészség az ítéletet tudomásul vette, a vádlott és védője három munkanapot tartott fenn jogorvoslati nyilatkozata megtételére, így az ítélet még nem jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában