Rablás

2021.09.22. 08:00

Két rabló jutott egy kerékpárra

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 24 éves és egy 23 éves férfi ellen rablás bűntette miatt, akik a vasútállomáson rabolták ki a sértettet.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlottak 2020. szeptember hónap közepén a délutáni órákban, a bőcsi vasútállomás területén tartózkodtak, ahová a sértett férfi kerékpáron érkezett. Ezt látva, elhatározták, hogy megszerzik tőle a kerékpárt. Az idősebbik vádlott megszólította a sértettet, kérte, hogy adja oda neki a biciklit. A férfi azt válaszolta, hogy nem tudja odaadni, mert neki is csak ez az egy van. Erre a fiatalabbik vádlott hátulról átkarolva lefogta, míg társa a kormányt kirántotta a kezéből, majd felszállt a kerékpárra és elindult. A másik vádlott ekkor elengedte a sértettet, a társa után szaladt és ő is felugrott a kerékpárra.

A vádlottak azonban nem sokáig örülhettek, hogy nem kell gyalogolniuk, a sértett ugyanis értesítette a rendőrséget, akik a Bőcs és Hernádnémeti útszakaszon elfogták őket, a kerékpárt lefoglalták és a sértettnek visszaadták.

A vádlottak közül az idősebbik büntetett előéletű, a másik büntetlen. Az ügyészség mindkettőjükkel szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában