több erőszakos bűncselekmény

2021.09.13. 17:45

Ítéletet hozott a bíróság a szomszédjával erőszakoskodó karcsai férfi ügyében

A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki a szomszédjában lakó 71 éves sértett nő sérelmére követett el több erőszakos bűncselekményt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2020 májusában Karcsán felfeszítette a sértett házának ajtaját, hogy onnan értékeket vigyen el, azonban a sértett időközben hazaért, így a vádlott kiment az udvarról, majd később egy késsel tért vissza és azzal fenyegetőzve 2 ezer forintot követelt, amelyet a sértett át is adott neki. Néhány órával később a vádlott enni kért a sértettől, aki megsajnálta, ételt készített neki és a bejárati ajtóhoz vitte, a vádlott azonban ismét késsel a kezében életveszélyesen fenyegetni kezdte. A sértett párszáz forint aprópénzt tudott összeszedni és átadni a vádlottnak, aki ezután erőszakoskodott az idős asszonnyal, de a sértett könyörgésére felhagyott a cselekményével. Távozóban még megfenyegette a sértettet, hogy ha értesíti a rendőrséget, akkor meg fogja ölni.

A bíróság a vádlottat négy bűncselekményben mondta ki bűnösnek: rablás bűntette, szexuális erőszak bűntette, lopás vétségének kísérlete és kényszerítés hatósági eljárásban bűntettének kísérlete miatt 13 év 6 hónap szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, egyúttal kizárta a feltételes szabadság kedvezményéből. A bíróság a büntetés-kiszabás során a vádlott elkövetéskori ittasságát, büntetett előéletét és a többszörös halmazatot súlyosító körülményként értékelte.

Az ítélettel szemben az ügyészség súlyosítás iránt, míg a vádlott és védője enyhítés érdekében fellebbezett, így az ítélet nem jogerős, a büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/durva-meg-akarta-eroszakolni-volt-tanarnojet-de-nem-is-emlekszik-ra-5465617/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában