Emberölés

2021.09.15. 09:00

Halálra verték a Népkertben edző férfit

Ok nélkül esett neki az idős embernek, akit a földön rugdosott, és az arcára taposott.

20201027 Miskolc fotó: Bujdos Tibor BT Észak-Magyarország Illusztráció a miskolci Népkertben történt gyilkossággal kapcsolatban.

Fotó: Bujdos Tibor

Vádat emelt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség egy 27 éves férfi ellen emberölés bűntette miatt. A vádlott 2020 októbere egyik délelőttjén a népkerti kondiparkban tartózkodott, ahol szóba elegyedett a számára ismeretlen 72 éves férfival, aki itt edzett rendszeresen, ezért igen jó fizikai és szellemi állapotban volt.

A beszélgetés során a vádlott egyre indulatosabbá vált, és minden különösebb ok nélkül elkezdte bántalmazni az idős férfit. Először többször ököllel arcon ütötte, aztán tovább ütlegelte a fejét, a férfi a földre zuhant.

Ezt követően a földön rugdosta olyan erővel, hogy a cipője talpmintázata felismerhető nyomokat hagyott a sértett arcán. A férfi eszméletét vesztette, ezt érzékelte a vádlott, ezért elment a helyszínről. A cselekmény közelében tartózkodók hívtak mentőt. A rendőrségi körözés hatására a vádlott később önként jelentkezett a rendőrségen. Az időskorú sértett a darabos orrcsonttöréssel is járó sérülései következményeként gyulladásos, szeptikus állapotba került, és kórházba kerülését követően meghalt. Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést indítványozott korábbi próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés végrehajtásával.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/letartoztattak-a-nepkerti-brutalis-tamadot-4624822/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában