Lezárt ügyek

2021.09.07. 08:00

Eltiltás hatálya alatt vezetni bűncselekmény

A Miskolci Rendőrkapitányság befejezte annak a két ügynek a vizsgálatát, amelyet két olyan sofőrrel szemben folytatott, akik úgy vettek részt a forgalomban, hogy el voltak tiltva a járművezetéstől.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Járművezetés eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 23 éves, és egy 16 éves miskolci férfival, illetve fiatalemberrel szemben. A gyanúsítottak közül a 23 éves férfi 2021. június elsején autóját, míg a fiatalkorú fiú június 8-án motorját vezette úgy, hogy őket korábban eltiltották a járművezetéstől.

A Miskolci Rendőrkapitányság az ügyben szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét az eltiltás hatálya alatti vezetéssel kapcsolatos jogszabályi változásra, ami szerint 2021. május 14-től, aki a járművezetéstől eltiltás hatálya alatt járművet vezet bűncselekményt követ el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában