Elfogták a bűnözőket

2021.09.21. 20:55

Elismerések átadása és hat dolog, amit biztosan nem szeretnek a betörők

Dicsérteben és jutalomban részesültek azok a rendőrök, akik a közelmúltban két eredményes elfogásban is részt vettek Miskolcon, illetve Ózdon.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Dr. Kiss Attila r. vezérőrnagy, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője és Szűcs Tibor, a Telmon Kft. ügyvezető igazgatója 2021. szeptember 21-én Miskolcon adták át az elismeréseket az eredményes felderítésben részt vállaló rendőröknek.

Székely Tamás r. főtörzszászlós, a Miskolci Rendőrkapitányság járőrparancsnoka és Földvári Gábor r. főtörzsőrmester a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság járőrvezetője 2021. január 25-én – a telepített riasztórendszer jelzésére – fogták el azokat az elkövetőket, akik betörtek egy miskolci telephelyre.

Rózsa Sándor r. alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központ ügyeletese, Balogh Csaba r. őrmester, és Lázi Norbert r. őrmester az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai 2021. szeptember 13-án működtek közre egy ózdi besurranó tolvaj elfogásában. A gyanúsítottat szintén a működésbe lépő jelzőrendszer riasztása alapján sikerült tetten érniük a rendőröknek.


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei tudják, hogy mit nem szeretnek a betőrök

  • Az elkövetők nem szeretik a rácsokat, riasztókat, a mozgásérzékelős lámpákat, és a túl bonyolult biztonsági záraktól is inkább távol tartják magukat, továbbá a riasztórendszereket.
  • Ha teheti, a bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Ha teheti, a mechanikai védelem mellé kérje a vagyonvédelmi cégek elektronikus őrzését (riasztó, távfelügyelet) is!
  • A közösségi médiában megosztott információk is ötletet adhatnak a lopások, betörések elkövetéséhez. A betörések elkerülése érdekében csak akkor osszunk meg utazásunkról képeket, pontos információkat, ha biztosak vagyunk benne, hogy azokat valóban csak a szűk baráti körünk látja, vagy halasszuk az élménybeszámolót a visszaérkezésünk utánra.
  • Különösen fontos, hogy azoknak az ingatlanoknak a vagyonvédelmével is foglalkozzunk, amelyeket csak időszakosan használunk.
  • A hosszabb időre felügyelet nélkül maradó házakban lehetőleg ne tároljon a szükségesnél nagyobb értékeket! Amennyiben mégis így tesz, gondoskodjon védelmükről.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában