Utcai támadás

2021.09.22. 18:00

Buszmegállóban támadta meg az idős asszonyt

Előkészítő ülésen hozott jogerős ítéletet a bíróság a Szentpéteri kapui támadó ügyében.

Forrás: shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, aki idén februárban egy miskolci buszmegállóban támadott meg egy idős asszonyt, korábban pedig egy társasházi lakásból vitt el értéktárgyakat.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a 68 éves sértett az egyik Szentpéteri kapui buszmegállóban várakozott, amikor az arra sétáló vádlott egy hirtelen mozdulattal megpróbálta kitépni az asszony kezében lévő táskát. A sértett szorította annak fülét, azonban a férfi ismét megrántotta azt, aminek hatására a sértett a járdára esett, és elengedte a táskát. A vádlott futásnak eredt, azonban tettét két szolgálaton kívüli rendőr észrevette, feltartóztatták a férfit, és a sértett részére visszaadták értékeit.

Ugyanezen a napon a vádlott egy miskolci társasházi lakásba bement, és onnan illatszereket, tabletet, egy táskát, egy pár hangszórót, valamint személyi iratokat vitt el.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette és más kisebb súlyú bűncselekmények miatt halmazati büntetésül 6 év 8 hónap szabadságvesztésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, enyhítő körülményként értékelte büntetlen előéletét, beismerő vallomását és megbánó magatartását. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában