bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem

2021.09.06. 08:00

Berlinben futtatták a beszervezett nőket

Az ítélőtála dönt a bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelemmel vádolt bandáról.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Az egymással rokoni, baráti, illetve élettársi kapcsolatban lévő társaság lányok beszervezett és prostitúciós célú külföldre utaztatásából élt. 2005-től kezdődően több külföldi helyszínen – Ausztriában, Svájcban – is foglalkoztatott beszervezett lányokat, azonban 2010 tavaszától 2014 januárja végéig kizárólag Berlinben folytatott prostitúciós tevékenységet. A prostitúciót folytató, illetve a tevékenységet vállaló nők felkutatásának és beszervezésének elsődleges helyszíne Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megye volt, mivel Magyarország ezen elmaradt régióira különösen jellemző a munkanélküliség, az abból fakadó kilátástalan helyzet, a nők iskolázatlansága, a családi háttér hiánya. A bűnszervezet tagjai legális és rendszeres jövedelmet biztosító tevékenységet egyáltalán nem folytattak. Kizárólag a prostitúcióból származó jövedelemből éltek.

A Miskolci Törvényszék első fokon 2020 decemberében a vádlottakat bűnszervezetben elkövetett emberkereskedelem bűntette miatt 4 és 15 év közötti szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek. A Debreceni Ítélőtábla hétfőn tárgyalja az ügyet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában