közfeladatot ellátó személy elleni erőszak

2021.08.29. 07:30

Ráborította a sofőrfülke üvegét

A Miskolci Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat.

Fotó:

A vádirat szerint a férfi május 18-án reggel felszállt egy Miskolcon menetrend szerint közlekedő autóbuszra. A buszvezető észlelte, hogy a vádlott és a vele együtt utazó személyek jegyet nem kezeltek, ezért felszólította őket, hogy az utazási jogosultságukat igazolják. A vádlott ezen feldühödött, trágár módon szidalmazni kezdte és megveréssel fenyegette a buszvezetőt, mire a sértett felszólította, hogy szálljon le a buszról. A vádlott megpróbálta elhúzni a jegykiadó ablakot, ököllel ütötte a vezetőfülke ablakát, amely részben kifordult a keretéből. Ekkor az üveget kívülről nyomni kezdte, és ráborította a buszvezetőre. A sértett a vádlott cselekménye következtében nem sérült meg. A vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a sértett közfeladatot ellátó személynek minősül, és ezáltal fokozott büntetőjogi védelemben részesül.

A járási ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában