tilalom

2021.08.01. 11:00

Ismét tűzgyújtási tilalom lépett életbe

Országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe: július 31-től a rendelkezés visszavonásáig tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, továbbá a kijelölt, kiépített tűzrakóhelyeken is – hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A csapadékmentes időjárás és a hőség kiszárította az erdők avar rétegét, ami meglepően gyorsan terjedő felszíni tüzek és ebből percek alatt fejlődő koronatüzek kialakulásához vezethet. A hatóság ismételten felhívja a lakosság figyelmét a fokozott körültekintésre, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével lehet tájékozódni, amely minden nap 0 óra 1 perckor automatikusan frissül, így minden esetben az adott napon érvényes rendelkezést mutatja. A „napi összefoglalók” mellett egy interaktív tűzgyújtási tilalom térkép is az érdeklődők rendelkezésére áll, amelynek segítségével pontosan be tudják azonosítani a lakóhelyük környékén található erdőterületeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában