mélybe zuhant

2021.08.25. 14:28

A mélybe zuhant és meghalt egy zempléni túrázó

Valószínűleg órákig küzdött az életéért a tízméteres zuhanás után a zempléni túrázó.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Minden valószínűség szerint a poklok poklát kellett átélnie végóráiban annak a túrázó férfinak, akinek a holttestét szombaton találták meg a Zemplénben, miután napok óta nem adott életjelet – írja a Blikk.

A lap úgy tudja, hogy a 41 éves Imre egy szikláról zuhant le a mélybe egy görgőköves, veszélyes hegyoldalon, ám eszméleténél volt, s feltehetően súlyosan sérülten is küzdött az életéért. Erre utal, hogy a zuhanás pontjától csaknem száz méterre találták meg a testét a kutatók, odáig vonszolta magát, s bár két telefon is volt nála, egyiket sem tudta használni, a hívásokat sem tudta felvenni.

A Hajdúböszörményben élő férfi a múlt hét elején indult egyedül a túrázni egy sátorral. Pár napra rá küldött több szelfit és fotót is a Facebookon az édesanyjának, bemutatva, hogyan táborozott le; csodálatos naplementés fotók voltak. Ám csütörtökön már hiába kereste az édesanyja, nem vette fel a telefont, valamint nem is üzent. Végül az idős asszony értesítette a rendőrséget.

Mi szombaton kora este kaptuk az első jelzést a helyi természetvédelmi őröktől, hogy álljunk készenlétben, egy eltűnt férfit keresnek, s lehet, hogy szükség lesz speciális mentőkre – idézte fel a Blikknek Lehoczki László, a miskolci Spider Mentőcsoport vezetője.

Mint mondta, a helyi szakembereknek épp az édesanyának átküldött fotók alapján sikerült pontosan behatárolniuk a helyszínt, hogy hol verhetett sátrat az eltűnt személy.

A Blikk információi szerint a kutatásban többtucatnyian vettek részt: rendőrök, speciális mentők, vadászok és az Aggteleki Nemzeti Park természetvédelmi őrei keresték Imrét. Először a sátrat találták meg, éppen ott volt, ahol a fotók alapján sejtették. Ezután kezdődött a veszélyes hegyoldal átkutatása.

A férfit folyamatosan szólongatták, illetve hívták a nála lévő két telefont is. Végül az egyik telefon csörgése vezetett nyomra, a hang alapján szombaton késő este a hegyoldalban megtalálták Imre élettelen testét.

Nem lehetett rajta segíteni, vélhetően napokkal korábban belehalt a sérüléseibe. Éjszaka azonban már túl veszélyes lett volna levinni a holttestet, így másnap mentek érte a speciális mentők.

A csúszásnyomok alapján feltételezhető, hogy a férfi nem halt bele a zuhanásba, legalább száz métert vonszolta magát attól a ponttól, ahova a szikáról zuhant. Ám a sérülései olyan súlyosak lehettek, hogy a nála lévő telefonon nem tudott segítséget hívni, s az is lehet, hogy a tudata sem volt már tiszta.

Az eddigi adatok szerint a férfi megcsúszott a nedves sziklán, s mintegy tíz métert zuhanhatott az éles kövekre. Ez okozta a halálos sérüléseket.

Forrás: origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában