Sajószentpéter

2021.07.30. 18:15

Vonókötéllel tett pontot a vita végére

Mivel „balhé lett”, így érkezett a férfihoz az erősítés is.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a sértett férfi és a testvére február 12-én délután a sértett sajószentpéteri lakásában a sértett unokájának születését ünnepelték. Később csatlakozott hozzájuk a sértett veje is, így hárman folytatták tovább az italozást. Este 21 óra körül az addigra már erősen ittas állapotban lévő sértett és a veje összevesztek, mire a vő telefonon felhívta a fiát, és kérte, hogy jöjjön érte autóval, mert „balhé van”. Pár perc elteltével a fiú egy ismerőse – a későbbi elkövető – társaságában meg is érkezett a helyszínre, és a kocsival beálltak az udvarra.

A sértett és családja kimentek a házból, miközben a férfi elindult a közvetlenül a gépjármű mellett tartózkodó vádlott irányába. A vádlott ekkor a kocsi csomagtartójából magához vett egy összetekert, kampóval felszerelt vonókötelet, majd azt a tőle mintegy hat méter távolságra lévő sértett arcába dobta. Ezt követően a vádlott, a sértett veje és annak fia azonnal távoztak a helyszínről. A vádlott cselekménye következtében a sértett 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörést szenvedett. A járási ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában