brutális kegyetlenség

2021.07.14. 14:00

Tizennégy év fegyház a gyermekét megölő anyának

A Debreceni Ítélőtábla a vádlott szabadságvesztés büntetését 14 évre enyhítette. Egyebekben helybenhagyta az elsőfokú ítéletet.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2021 februárjában H. N. vádlottat emberölés bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság döntése értelmében a vádlott a jövőben nem gyakorolhatja szülői felügyeleti jogát kiskorú gyermekei tekintetében. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott nő családjával együtt élt felsőzsolcai otthonukban, ahol élettársával közösen nevelték négy kiskorú gyermeküket. 2018-ban a vádlott ismét teherbe esett, azonban titkolta a terhességét, nem járt terhesgondozásra és nem vett igénybe orvosi ellátást, gondozást sem. 2019 februárjában a közösen használt lakás egyik szobájába bezárkózva egészséges gyermeket szült, majd az újszülött nyaka körül egy éles tárggyal 20 szúrást ejtett, minek következtében a csecsemő életét vesztette.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/halalra-szurta-ujszulottjet-az-anya-5312887/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában