Kifosztás és zaklatás

2021.07.05. 11:30

Párkapcsolat-helyreállítás fenyegetéssel és veréssel

Börtönbüntetést és közügyektől eltiltást javasol a járási ügyészség a férfival szemben.

Fotós: Hraskó István

Fotós: Hraskó István

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki szabadságvesztés büntetéséből szabadulva újabb bűncselekményeket követett el annak érdekében, hogy megszakadt párkapcsolatát helyreállítsa. A vádirat szerint a férfi 2019 novemberétől 2020 decemberéig szabadságvesztés büntetését töltötte. Ezen időszak alatt az élettársa új kapcsolatot létesített egy másik férfival.

Rajtakapta őket

A vádlott a szabadulását követően igyekezett helyreállítani a kapcsolatát a volt élettársával, ezért többször felkereste a nőt Kazincbarcikán, egy hajléktalanok részére fenntartott szálláson. A nő nem merte elmondani a vádlottnak, hogy időközben mással létesített élettársi kapcsolatot, ennek ellenére a vádlott erről tudomást szerzett, és emiatt 2020. december hó 29-én megöléssel fenyegette meg a nőt.

A vádlott még ugyanezen a napon, Kazincbarcika belvárosában egy vegyesbolt előtt találkozott a volt párja új élettársával, akit azzal fenyegetett meg, hogy ha nem hagyja ott a nőt, akkor elkapja őket, és mindkettőjüket megöli. A következő egy hónap alatt a vádlott még többször felkereste a másik férfit a városi hajléktalanszállón, ahol trágár szavakkal szidalmazta, veréssel és megöléssel fenyegette őt.

Elvette a pénzét

A sértettek a vádlottal szemben zaklatás miatt magánindítványt terjesztettek elő.

Mindezeket követően a vádlott 2021. január 31-én, délután Kazincbarcikán, a belvárosban pusztán azért kötött bele egy ismerősébe, mert neheztelt rá amiatt, hogy a férfi baráti kapcsolatot ápol a vádlott volt élettársának új párjával. A vádlott, miután megállította az utcán a férfit, kérdőre vonta, hogy hol van a barátja. A sértett – aki az őt ért korábbi fenyegetések okán tartott a vádlottól – azt válaszolta, hogy neki semmi köze a vádlott magán­életéhez.

A vádlott ekkor egyszer, ököllel megütötte a sértettet a fején, aki ennek következtében a földre esett. A megtámadott férfi, tartva a további bántalmazástól, félelmében a földön fekve maradt és nem mozdult. Ekkor a vádlott belenyúlt a sértett nadrágjának zsebébe, és onnan elvette a férfi 6 ezer forint készpénzét, majd távozott a helyszínről.

A járási ügyészség a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő férfit kifosztás és zaklatás bűntettével, valamint zaklatás vétségével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Feltételesen sem

Indítványozta továbbá az ügyészség a vádlott korábbi szabadságvesztés büntetésének végrehajtása során alkalmazott feltételes szabadság megszüntetését és a vádlottnak a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből történő kizárását is.

(A borítóképen? A bíróság előtt felelhet a férfi (fotónk illusztráció))

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában