Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak

2021.07.25. 11:30

Ököllel ütlegelte a szociális gondozót az ittas nő

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben, aki egy kazincbarcikai hajléktalanszállón megtámadta és bántalmazta a neki segíteni akaró gondozónőt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a vádlott nő, február 28-án este, erősen ittas állapotban érkezett meg a városi hajléktalanszállóra, ahol bement az általa is lakott 5 ágyas szobába és lefeküdt egy emeletes ágy felső részére. Néhány perc elteltével, a vádlott egyik szobatársnője értesítette az intézményben szociális gondozóként dolgozó sértettet, mert aggódott amiatt, hogy a vádlott ittassága miatt le fog esni az ágyról.

A gondozónő bement a szobába és felszólította a vádlottat, hogy jöjjön le az ágyról, menjen a nappali melegedőbe és ott üljön le egy székre amíg kijózanodik. A vádlott a felszólításnak eleget téve kiment a szobából, azonban rövidesen visszatért, miközben trágár szavak kíséretében szitkozódott. A gondozónő közölte a vádlottal, hogy nem maradhat a szobában, ő azonban ezzel mit sem törődve, ismét felmászott az emeletes ágy felső részére, ahonnan többszöri felszólítás ellenére sem volt hajlandó lejönni. A gondozónő ekkor telefonon értesítette a rendőrséget, amit meghallva a vádlott hirtelen leugrott az ágyról és a nappali melegedő helyiségen át az intézmény hátsó kapuja felé szaladt és megpróbált átmászni azon, azonban a már említett szobatársa utolérte és lehúzta a vádlottat a kapuról, majd dulakodni kezdtek.

Ekkor ért oda a gondozónő, aki szétválasztotta a két nőt, az ittas vádlott azonban ekkor megtámadta és többször ököllel megütötte az arcán a sértettet. A vádlottat végül egy harmadik személy segítségével sikerült megfékezni.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban a vádlottal szemben könnyű testi sértés miatt nem terjesztett elő magánindítványt.

A vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján, a szociális gondozóként dolgozó sértett munkaköri feladatainak ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül, akit a törvény ezen minőségében fokozott büntetőjogi védelemben részesít.

A járási ügyészség a vádlottal szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására és a próbaidő tartamára pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában