Kizsákmányolás

2021.07.17. 14:00

Magyar utcalányokból élt Berlinben

Letartóztatta a bíróság az emberkereskedelemmel gyanúsított sátoraljaújhelyi férfit.

Forrás: ILLUSZTRÁCIÓ

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság rendelkezésére álló adatok szerint a gyanúsított 2015-től éveken keresztül, több alkalommal kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket vitt Berlinbe, ahol egy hotelből rendszeresen prostitúciós útszakaszra szállította őket.

A prostituáltként ott dolgozó sértetteknek a tevékenységből származó keresetük egy részét át kellett adniuk a gyanúsítottnak, aki az ilyen jellegű szolgáltatásokról és azok árairól a sértetteket kioktatta, valamint tevékenységükről beszámoltatta őket.

A gyanúsított férfit üzletszerűen, kizsákmányolás céljából elkövetett emberkereskedelemmel vádolják, mely cselekmény akár 12 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, a huzamosabb időn keresztül történő elkövetés, a kiszabható büntetés mértéke, valamint külföldi kapcsolatai miatt tartani kell a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. Feltehető továbbá az is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a sértettek, tanúk, gyanúsított-társak befolyásolásával veszélyeztetné az eljárás eredményességét, vagy újabb bűncselekményt követne el.

Mindezek okán rendelte el a bíróság a gyanúsított letartóztatását.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában