ünnepség

2021.07.10. 16:00

Esküt tettek a rendvédelmi tanulók

Kibocsátó- és eskütételi ünnepséget tartott a Miskolci Rendvédelmi Technikum pénteken.

Apagyi Beáta

Fotó: Ádám János

A 2019/2021-es évfolyam rendőr tiszthelyettes tanulói állománya tavaly ünnepélyes esküt tett a területi gyakorlat időszaka alatt a kinevezési helyén. Ettől az időponttól próbaidős rendőrként tettek eleget az iskolai követelményeiknek és a rendvédelmi szervek elvárásainak. Tanulmányai befejezéseként az évfolyam sikeres szakmai vizsgát téve már az iskolától ugyan elköszönt, de a július 9-i eskütételi ünnepség képzése elmaradhatatlan záróeseménye. A Miskolci Rendvédelmi Technikum egy tanéves képzési idejű rendőrtiszthelyettes-állománya elsőként szerzett technikumi végzettséget egy év alatt, hiszen középiskolai tanulmányait beszámítva (kadét) a képzési ideje a felére csökkent. Szintén ezen a napon bocsátották ki az első tíz hónapos rendőrjárőrképzésben részt vevőket, akik már a képzés kezdetétől (két hónap után) hivatásos szolgálati jogviszonyban voltak, illetve az ünnepségen tettek esküt a második tíz hónapos rendőrjárőrképzésben részt vevők is.

Dr. Pozsgai Zsolt rendőr vezérőrnagy, személyügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes köszöntőbeszédében így fogalmazott: az új képzési formákban való kezdeti lépések, valamint a vészhelyzet miatt bevezetett távoktatásból fakadó akadályok leküzdése mindenki számára kihívást jelentett. Ennek ellenére az elkötelezettséget és tenni akarást mi sem bizonyítja szemléletesebben, minthogy célkitűzéseiket megvalósítva, tanulmányaikat teljesítve szolgálatra készen állnak a technikum tanulói.

Fejlődni szeretne

Varga Attila Alex rendőr őrmester kétéves képzésben végzett.

– 2019-ben személyes jelenlétben kezdhettük el a képzést, de a Covid miatt mi is részesültünk online oktatásban. Eleinte nehezen, de később már egészen ügyesen hárítottuk el az ezzel járó akadályokat, így a képzés sikeresen végződött – mesélte Attila. – Gyakorlatra lakhely szerinti elhelyezést kaptam, így kerültem az Ózdi Rendőrkapitányságra. Nagyon sok tapasztalattal gazdagodtam, ami segítségemre volt a tanulmányaimban is. Mindenféleképpen a rendőrségnél maradok, szeretnék továbbfejlődni a hivatásomban.

(A borítóképen: Hagyomány: sapkák repülnek a kibocsátón a levegőbe)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában