Kábítószer-kereskedelem

2021.07.21. 19:15

Az olasz melós

Egy törött autólámpa miatt állították meg a közlekedési rendőrök azt az olasz sofőrt, akinek a ruházatátvizsgálása során kábítószergyanús anyagot találtak.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Varga Rudolf

Kábítószer-kereskedelem, és járművezetés bódult állapotban bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság egy 57 éves olasz férfival szemben.

A közlekedési rendőrök, Tiszaújvárosban a Debreceni úton 2021. július 20-án 7 óra után ellenőrizték a Sajószöged irányába közlekedő külföldi rendszámú tehergépkocsit, és annak olasz nemzetiségű sofőrjét.

Az egyenruhások a gépjárművet egy törött hátsólámpa miatt állították meg, az ellenőrzés során a járőrök azt is megállapították, hogy az autó tachográf menetíró készüléke nincs beüzemelve. Ezért a rendőrök előállították a férfit közigazgatási hatósági eljárás lefolytatása érdekében a rendőrkapitányságra.

A sofőr átvizsgálásakor a ruházatból porciózott közel 30 gramm zöld növényi törmelék, illetve 1,2 gramm fehér kristályos anyag került elő. A rendőrök a gépjármű vezetőjével szemben kábítószer gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív értéket jelzett.

A külföldi személy lakhelyén a nyomozók kutatást hajtottak végre, amely során porciózott közel 60 gramm zöld növényi törmeléket, valamint a csomagolásához használt eszközöket és mérleget is lefoglaltak. Az egyenruhások a sofőr szintén olasz 58 éves lakótársát kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói az 57 éves férfit őrizetbe vették, az üggyel kapcsolatosan további nyomozási cselekmények várhatóak.

Az eljáró hatóság munkatársai a gyorsított eljárásban 800.000 forint közigazgatási bírságot is kiszabott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában