Bántalmazás

2021.06.27. 18:45

Nem engedte jegy nélkül utazni, ezért a jegyellenőrre támadt

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt vádat emelt egy 47 éves mezőcsáti nővel szemben, aki a tiszaújvárosi buszpályaudvaron bántalmazott egy jegyellenőrt.

A vádirat szerint, a nő 2020. május 6-án, Tiszaújvárosban, ittasan szállt fel a menetrend szerint Eger-Nyíregyháza között közlekedő autóbuszjáratra úgy, hogy menetjegyet nem váltott. Az autóbuszon tartózkodó utasokat a közlekedési vállalat jegyellenőre még az indulást megelőzően ellenőrizte. Mivel a vádlott nem volt hajlandó jegyet venni, ezért a férfi felszólította, hogy szálljon le a buszról, amelynek a nő csak többszöri felszólítást követően tett eleget. Miután a sértett a vádlottal szemben befejezte az intézkedést, a peronon egy biztonsági őrrel kezdett beszélgetni. Eközben a vádlott – a vele szembeni fellépését sérelmezve – odalépett a sértetthez és a vállánál megütötte. A férfi az ütéstől hátra tántorodott, de nem sérült meg.

A sértett, mint a közforgalmú közlekedési vállalat menetjegy-ellenőrzést végző alkalmazottja, a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján a munkaköri feladatainak ellátása során közfeladatot ellátó személynek minősül.

A bűncselekmény 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A járási ügyészség a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő nővel szemben börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában