emberölési kísérlet

2021.06.15. 18:45

„Most megdöglesz, rátok gyújtom a házat!” kiabálta, nem jogerősen 8 évet kapott

Az alkalmi „Molotov-koktél” alkalmas lett volna nagyobb tűz okozására.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Törvényszék különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt szabadságvesztésre ítélte a vádlottat, aki motorbenzinnel akarta felgyújtani ismerőse lakását.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott és a sértett korábbról ismerték egymást, a vádlott többször járt a sértett és családja lakásában. 2018 májusában – egy szóváltást követően – a vádlott az esti órákban megjelent a sértett házánál, bement a fészerbe, az ott talált műanyag palackba motorbenzint töltött, abba egy rongydarabot dugott, majd a ház egyik utcafronti ablakához ment, amelyen át egy terméskövet dobott a szobába.

Az ablakon keletkezett mintegy 60 centis nyíláson át a motorbenzinnel töltött műanyag palack nyílásába helyezett anyagdarabot meggyújtotta, és az égő palackot bedobta a sértett házába. A palack becsapódásakor a tűz elaludt, így az nem terjedt tovább a környezetében lévő tárgyakra, azonban az úgynevezett „Molotov-koktél” alkalmas lett volna nagyobb tűz okozására, mely a sértett, az édesanyja és annak gyermeke életét is veszélyeztethette volna. A sértett az ablak betörésével járó zajt észlelte, kérdőre vonta a vádlottat, aki „most megdöglesz, rátok gyújtom a házat!” kijelentéssel fenyegette meg a házigazdát.

A törvényszék a vádlottat 8 év szabadságvesztésre ítélte. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség, a vádlott és a védő is három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában