Kifosztás

2021.06.28. 18:15

Kifosztotta az alvó kiskorút a buszon

Elemelte a hátizsákját, most a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte.

Forrás: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a gyanúsítottnak a letartóztatását, akivel szemben kifosztás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított június 14-én délután az MVK Zrt. 3-as jelzésű autóbuszára szállt fel, ott észrevette az egyik ülésen helyet foglaló, éppen alvó kiskorú sértettet és a mellette lévő táskáját. A gyanúsított a sértett védekezésre képtelen, alvó állapotát kihasználva magához vette a táskát az abban található tolltartóval, kulaccsal, esernyővel és kulcsokkal együtt, majd leszállt a buszról. 20 ezer forint kárt okozott, amely eddig nem térült meg. A gyanúsított többszörös visszaesőként követhette el a bűncselekményt, amelyre tekintettel 1 évtől 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztés is kiszabható vele szemben. Ennek mértéke miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Mivel a sértett vagyontárgyai még nem kerültek elő, megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított azok megsemmisítésével, elrejtésével a bizonyítást megnehezítené. Büntetett előélete miatt tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában