magánlaksértés

2021.06.22. 18:15

Halálra rémítette a kislányt az ittas férfi

Saját rokonaihoz tört be éjjel a férfi egy korábbi vita miatti felindultságában.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 19 éves férfi ellen erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette miatt. A vádirat szerint a vádlott 2020. június hónap végén az éjjeli órákban ittas állapotban eldöntötte, hogy egy korábbi feljelentése miatt beszélni akar a nagybáty­jával, ezért a sértett tiszalúci ingatlanához ment, átmászott a kerítésen, és megpróbált bejutni a lakásba, de az ajtó kulccsal be volt zárva. A vádlott kopogott, mivel erre nem volt reakció, elkezdte feszegetni az ajtókilincset, majd a zárszerkezetet, végül olyan erővel megrántotta az ajtót, hogy a zár kiszakadt, és az ajtó kinyílt. A nagybátyja nem volt otthon, lánygyermeke pedig a szobában aludt, aki arra ébredt fel, hogy a sötét helyiségben ott áll mellette a vádlott, ezért sikoltozni kezdett.

A vádlott befogta a száját, majd közölte vele, hogy ki ő és milyen céllal jött, mire a gyermek felismerte, és megnyugodott. Ezután a vádlott még mintegy 10 percet várakozott a nagybátyjára, végül távozott. Az ügyészség a büntetett előéletű és más ügyben letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy a bíróság a vádlott korábbi felfüggesztett szabadságvesztésének végrehajtását is rendelje el.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában