Rablás

2021.06.27. 08:00

Elítélték a miskolci rablót, akit a buszvezető riasztott el

A Miskolci Járásbíróság rablás bűntettének kísérlete miatt szabadságvesztésre ítélte a férfit, akit a buszvezető ébersége akadályozott meg az idős sértett kirablásában Miskolcon.

Forrás: Shutterstock

Az eset nagy visszhangot váltott ki a buszvezető hősies helytállása miatt, az esetről készült videót portálunk is bemutatta.

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlott 2020. június 5-én délelőtt a Fürdő utcai Szinva hídon sétált, amikor észrevette a járóbottal egyedül közlekedő sértettet. A vádlott a nőhöz lépett és a vállán lévő táska pántját megragadta, így próbálta meg értékeit elvenni tőle. Az asszony nem engedte el a táska szíját, ezért a vádlott olyan erővel kezdte rángatni, hogy a sértett a járdáról az úttestre került, majd újra a járdára, de a táskáját nem engedte el. A dulakodásra felfigyelt az éppen arra haladó autóbusz vezetője, aki a járművet megállította, kiszállt és az idős sértett segítségére sietett. Az eset során a sértett a kezén és az arcán sérült meg.

A járásbíróság a vádlottat bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt 7 év – fegyházban végrehajtandó – szabadságvesztés büntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte, továbbá fenntartotta a letartóztatását. A bíróság ítélete nem jogerős.

https://boon.hu/kozelet/helyi-kozelet/igazi-hos-lett-a-buszsofor-4329177/

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/elismerest-adott-at-a-bator-buszsofornek-miskolc-rendorkapitanya-4350512/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában