katasztrófavédelmi hírek

2021.06.08. 07:30

A 22. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 105 alkalommal riasztották, amiből 19 műszaki mentés volt.

20210525 Szombathely Az év tűzoltójával is találkozhattak a gyerekek Három kisgyermek, három kis tűzoltó nagy álma vált valóra a Vas megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságnak köszönhetően. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság végül nem csak Dani, de a 3 éves Rozina és a másfél éves kisöccse, Kornél kívánságát is teljesítette. Kontics Sándor tűzoltó százados, az év tűzoltója is szolgálatban volt. Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Forrás: MW

Fotó: Unger Tamás

Tűz keletkezett egy társasház harmadik emeleti lakásában, Múcsonyban, a Népkert úton május 31-én. A lángok az előszobában csaptak fel, ahol berendezési tárgyak gyulladtak meg két négyzetméteren. A tüzet a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók eloltották, majd átszellőztették az ingatlant. A tűz nem terjedt tovább a helyiségből, azonban a lakás lakhatatlanná vált. Az eset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében az önkormányzat segített.

Személyvonattal ütközött egy kamion Sátoraljaújhelyen, a Pataki utcai vasúti átjáróban május 31-én. A baleset következtében a vezérlőkocsi leszakadt a szerelvényről, kisiklott és egy közeli telephelyen álló tárolóépületbe csapódott. A kamion vontatmánya szintén leszakadt és felborult, a vontató a vasúti töltés melletti árokba borult. A műszaki mentéshez a sátoraljaújhelyi, a tolcsvai és a cigándi hivatásos tűzoltók vonultak. Kiérkezésük előtt egy szabadnapos tűzoltó kimentette a kamionsofőrt a vezetőfülkéből. Az egységek áramtalanították a kamiont, átvizsgálták a vasúti kocsikat és a kárhelyszínt. A vonaton összesen hatan tartózkodtak, a mozdonyvezetőt és a kamion sofőrjét a mentők kórházba szállították.

Tűz keletkezett egy lakóház konyhájában Cigándon, a Mező utcában június 3-án. A helyiségben lángoló berendezési tárgyakat a helyi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói eloltották és átvizsgálták az épületet. A tűz nem terjedt tovább a konyhából, az eset során senki sem sérült meg. A lakó elhelyezésében az önkormányzat nyújtott segítséget.

Tűz keletkezett egy családi ház garázsában, Bekecsen, a Táncsics Mihály úton június 5-én. A házhoz épített garázsban berendezési tárgyak égtek, a tetőszerkezet pedig teljes terjedelmében lángolt. A káresetet a szerencsi hivatásos tűzoltók számolták fel. A tűz nem terjedt át a lakóházra és sérülés sem történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában