Az elmúlt 24 órában történt

2021.05.01. 10:42

Szabálysértés és halálos baleset Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Rendőrségi hírek Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből, az elmúlt 24 órából.

Forrás: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2021. április 30-án egy nőt tulajon elleni szabálysértés elkövetése miatt vettek őrizetbe. A rendőrség a személyi szabadságában korlátozott szabálysértőt 72 órán belül bíróság elé állítja.

A megye közútjain az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel, illetve két ember halálával járó közúti közlekedési baleset történt. Anyagi káros balesetek kapcsán tizenegy esetben intézkedtek a rendőrök.

Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A Kázsmárkon történt halálos közúti közlekedési balesetben egy fiatal férfi és egy nő veszítette az életét. A rendőrségi eljárás adatai szerint egy 49 éves szikszói férfi 2021. április 30-án, 18 óra 17 perckor Kázsmárk Fő utcáján a megengedett sebességhatárt túllépve közlekedett autójával. A jármű egy kanyarulatban megcsúszott, és ennek következtében elütött egy 55 éves nőt, aki egy parkoló tehergépkocsi mellett állt, az út szélén. A gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen az életét vesztette. A személygépkocsi három utasát a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, akik közül egy 18 éves kázsmárki férfi ellátása közben veszítette el az életét.

A 49 éves szikszói sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszt pozitív értéket mutatott, továbbá érvényes vezetői engedéllyel sem rendelkezett. A rendőrség a férfit őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett letartóztatásának ügyészi indítványozására. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság az autót vezető sofőrrel szemben halált okozó ittas állapotban elkövetett közúti járművezetés bűntett miatt folytat eljárást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában