helybenhagyták az ítéletet

2021.05.19. 08:00

Összeverték majd kirabolták idős áldozataikat Ózdon

A másodfokú bíróság helybenhagyta a négy vádlott korábbi ítéletét, így börtönbe mennek.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta az Ózdi Járásbíróság ítéletét azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik az utcán szemelték ki idős, gyenge fizikumú áldozataikat.

Az elsőfokú ítéletben megállapítottak szerint az I. rendű vádlott 2018. év végén három alkalommal támadott meg idős nőket Ózdon, hogy csomagjaikat erőszakosan elvegye, és így pénzt szerezzen. Volt, hogy a sértettet lerántotta a lépcsőn, máskor a földre lökte, ezzel sérülést okozva.

2019. február 20-án a négy vádlott együtt sétált Ózdon, amikor elhatározták, hogy pénzt szereznek. Észrevették az idős sértettet, akit egyikük földre rántott, majd mindannyian rugdosni kezdték, és elvették a táskáját. Ezután a vádlottak egy másik férfit is körbevettek, ütötték, rúgták, végül a földön fekvő sértettől elvették a hátizsákját a benne lévő értékeivel együtt.

Az elsőfokú bíróság a vádlottakat rablás, kifosztás és okirattal visszaélés miatt szabadságvesztésre ítélte. Az I. rendű vádlottal szemben 10 év, a II. rendű vádlott esetében 8 év, a III. és IV. rendű vádlottal szemben 6 év 10 hónap, illetve 6 év 6 hónap fegyházbüntetést szabott ki.

A vádlottak a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek, amely azonban nem vezetett eredményre, a Miskolci Törvényszék a döntést helybenhagyta. Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában