fegyveresen elkövetett rablás

2021.05.28. 18:15

Kényszergyógykezelést kaphat az ámokfutó

Miskolcon, Mezőkövesden és Sopronban is elővette a fegyvert, két alkalommal lőtt is.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése, garázdaság, rongálás bűntette és testi sértés miatt.

A vádirat szerint a kóros elmeállapotú vádlott menekülési kényszert érezve, 2020. június elején az ország különböző településein jelent meg. Nagy visszhangot és felháborodást váltott ki a miskolci eset: az esti órákban egy időskorú nő lakásába csengetett be a Petneházy bérházaknál azzal az ürüggyel, hogy postai alkalmazott. Ahogy a sértett ajtót nyitott, ráfogta a pisztolyt, és pénzt követelt tőle. Amikor a sértett azt mondta, hogy nem tud adni, a vádlott a gumilövedékkel töltött riasztópisztolylyal arcon lőtte. Ezt követően átkutatta a lakást, ahonnan 155 ezer forintot vitt el.

Mezőkövesden egy férfi felé lőtt a gázfegyverrel, de a bejárati ajtót találta el. Sopronban a mobiltelefonját kínálta eladásra egy szakboltban. A kipróbáláshoz kapott SIM-kártyával elszaladt, az őt követő alkalmazottra pedig ráfogta az utcán a pisztolyt. Az ügyészség az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló vádlott felmentésére tett indítványt kóros elmeállapota miatt, és indítványozta kényszergyógykezelése elrendelését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában