Súlyos testi sértés

2021.05.06. 08:00

Hátba szúrta a barátját, mert nem volt szimpatikus

Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emeltek egy férfival szemben.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint, a vádlott 2020. november 28-án késő este egyedül italozott a mezőkövesdi lakásában, majd 23 óra után, invitálására csatlakozott hozzá a későbbi sértett, aki magával vitte néhány ismerősét is. A másnap hajnalig tartó közös italozásnak az vetett véget, mikor az ittas állapotban lévő vádlott belekötött az általa meghívott barátjába amiatt, hogy egy olyan személyt is a vádlott lakására hívott, aki neki nem volt szimpatikus. A vádlott a szóváltás során előbb ököllel le akarta ütni a szobában ülő férfit, de ő kitért az ütés elől. Ekkor a vádlott a ruházatát a mellkasánál megragadva felrántotta a sértettet, közöttük dulakodás alakult ki, melynek során előbb nekiestek egy álló tükörnek, majd ráestek az ágyra úgy, hogy a sértett került felülre. Miután a sértett felállt, távozni akart, és elindult kifelé a házból, azonban amikor a bejárati ajtóhoz ért, a vádlott utolérte és a nála lévő 10 centi pengehosszúságú késsel a hátának közepén megszúrta.

A sértettet elsősegélyben részesítették, orvosi ellátásra azonban csak később, a délelőtti órákban jelentkezett. A szúrás következtében a hátán 8 napon belül gyógyuló, 1,5 centiméter széles és 5 centiméter mélységű sérülést szenvedett, azonban a cselekmény a ténylegesen bekövetkezettnél súlyosabb, 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására volt alkalmas, és a vádlott szándéka arra is irányult.

Felfüggesztett börtön

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában