közfeladatot ellátó személy elleni erőszak

2021.05.20. 08:00

Buszsofőrre támadt egy férfi Miskolcon

Gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök azt a 28 éves miskolci férfit, aki az egyik helyi buszjáraton – ahol a sofőr felszólította menetjegye felmutatására – trágár szavakkal illette és benyomta az őt védő biztonsági oldalfalat.

Forrás: police.hu

A Miskolci Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy helyi férfival szemben.

Az eset 2021. május 18-án a reggeli órákban történt Miskolcon, a Barátság téren található buszmegállóban. Egy 28 éves férfi szállt fel családjával a helyi buszra, amikor a sofőr kérte, hogy mutassa fel részére bérletét, vagy érvényesítse menetjegyét. Az utas erre felháborodva szidalmazni kezdte őt és a buszon elhelyezett – a sofőr védelmét szolgáló – biztonsági oldalfalat ököllel benyomta, majd távozott. Az eset során személyi sérülés nem történt. A bejelentést követően a Diósgyőri Rendőrőrs járőrei a kapott személyleírás alapján – jó személy és helyismeretüknek köszönhetően – két órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit.

Az agresszív utas gyanúsítotti kihallgatása során beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában