katasztrófavédelmi hírek

2021.05.11. 07:30

A 18. hét jelentősebb káresetei

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 110 alkalommal riasztották, amiből 36 műszaki mentés volt.

20210504 Győr Tűz ütött ki egy győri családi házban Fotó: Nagy Gábor NG Kisalföld

Forrás: Illusztráció/MW

Fotó: Nagy Gábor

Kigyulladt egy üresen álló ipari csarnok Miskolcon, a Kiss Ernő utcában május 4-én. A körülbelül harminc négyzetméter kiterjedésű tüzet, amely az előtetőt és az épület tetőszerkezetét érintette, a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. Az eset során senki sem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy lakóház Miskolc külterületén, a Kis-ágazat dűlőn május 7-én. A húsz négyzetméter alapterületű épület tüzét a megyeszékhely hivatásos tűzoltói eloltották és átvizsgálták a házat. Az eset során nem történt sérülés, azonban az ingatlan lakhatatlanná vált. A lakók elhelyezésében a rokonaik nyújtottak segítséget.

Kigyulladt egy ikerház tetőszerkezete Miskolcon, a Huba utcában május 7-én. A teljes terjedelmében lángoló tetőt a miskolci és a kazincbarcikai hivatásos tűzoltók oltották el a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett. A tűz a földszinti lakórészekre nem terjedt át, az eset során senki sem sérült meg.

A Takta folyó árterébe borult egy traktor, Taktaszada külterületén május 9-én. A baleset következtében a traktor vezetője a mezőgazdasági vontató alá szorult. A szerencsi és a miskolci hivatásos tűzoltók, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, feszítővágó berendezés és tűzoltódaru segítségével kiszabadították a bajbajutottat, majd átadták a mentőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában