Rendőrség Napja

2021.04.23. 18:15

Youtuber kapta a rendőrség médiadíját

A Rendőrség Napja alkalmából Dr. Mecser Tamás r. ezredes Borsod-Abaúj-Zemplén megye megbízott rendőrfőkapitánya Jánosik Gergő videós-youtubernek „Aszaly Antal – az Év Médiapartnere” díjat adományozott.

Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

A díjat 2021. április 23-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság nagytermében megtartott ünnepi rendezvényen adta át a megbízott megyei rendőrfőkapitány. A 2008-ban alapított: „Aszaly Antal – Az Év Médiapartnere” elismerést újságírók, televíziós szakemberek, fotósok érdemelték ki. Idén, egyedülálló módon, egy népszerű videós kapta a főkapitányság elismerését.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság és a közkedvelt youtuber között egy évek óta építkező, kölcsönös előnyökkel járó kommunikációs kapcsolat húzódik. A rendőrség, a népszerű videós közvetítésével, a társadalmi felelősségvállalás jegyében, újszerű kommunikációs eszközökkel tudta eljuttatni a bűn-, és balesetmegelőzési üzeneteit, a több mint 300 ezer fős követőtábora felé, sőt még annál is tovább. Az újdonság erejével hatott, hogy a rendőrség egy youtuberrel mutatta be " target="_blank" rel="noopener noreferrer">az iskolai erőszak veszélyeit, közreműködött a rendőrség biztonságerősítő tippjeinek közvetítésében, továbbá a közbiztonság és a környezetvédelem fontosságára is felhívta a figyelmet.

Érdekesség

Mintegy 140 évvel ezelőtt az európai államok közül Magyarország elsőként vezetett be számos kriminalisztikai és büntetőjogi újítást. Úttörőként ismerte fel a sajtó rendkívüli fontosságát a bűnüldözés gyakorlati munkájában. A közvetlen kapcsolatot Aszaly Antal detektív tartotta az újságírókkal, ily módon ő volt Magyarországon az első rendőrségi sajtóreferens.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában