Ítélet

2021.04.26. 08:00

Verekedéssel akarták rendezni a konfliktust

A Kazincbarcikai Járásbíróság tárgyalás mellőzésével pénzbüntetéssel sújtotta azt a két férfit, akik utcai verekedéssel akarták rendezni nézeteltérésüket.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A bíróság által megállapított tények szerint a vádlottak megbeszélték, hogy a közöttük fennálló konfliktust 2020. december 13-án délután egy sajószentpéteri áruház mögötti területen verekedéssel fogják rendezni. Mivel az egyik vádlott a megbeszélt időpontban nem jelent meg a kiválasztott helyszínen, társa is hazament. Rövid idő elteltével azonban észrevette, hogy haragosa megjelent a ház előtt. Kiment az utcára, ahol verekedni kezdtek, mely során egyikük a földre került, mire ellenfele a mellkasára ült és így ütötte tovább. Az eseményeknek egy járókelő vetett véget, aki szétválasztotta a vádlottakat. A cselekmény következtében az egyik férfi 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, a társa nem sérült meg.

A bíróság a vádlottakkal szemben garázdaság vétsége miatt személyenként 100 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlottak büntetlen előéletűek. A végzés végleges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában