Kábítószer-kereskedelem

2021.04.17. 18:15

Marihuánát termesztett a lakásán

A Mezőkövesdi Járásbíróság április 16-án elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a borsodi településen egy lakóházban marihuánát termesztett, majd az interneten értékesíthette azt.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a ház egyik szobájában fűtött, megvilágított és ventilátorral felszerelt növényi sátorban 12 tő, a lakóházhoz tartozó pincében 18 kenderszerű növényt nevelt. A házban további, a növények termesztéséhez szükséges anyagok és felszerelések is voltak. A gyanúsított az általa termesztett kábítószert az interneten eladásra hirdette.

Egy fiatalkorú fogyasztó 2020. áprilisában 20 gramm marihuánát vásárolt a gyanúsítottól 25.000 Ft-ért, majd további 5 alkalommal, alkalmanként 50-50 grammot, 2.500 Ft/gramm áron. A legutolsó vásárlás alkalmával a gyanúsított a termesztőhelységeket is megmutatta a vevőjének.

A gyanúsított férfival szemben kábítószer kereskedelem bűntette miatt indult eljárás. A cselekmény akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. A cselekmény jellegére figyelemmel feltehető az is, hogy a gyanúsított a tanúkat befolyásolná, vagy újabb bűncselekményt követne el. A felsorolt indokok miatt a bíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

A bíróság döntése ellen a gyanúsított fellebbezett.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában