vádemelés

2021.04.14. 08:30

Italozás után késsel támadt vendéglátójára

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt emeltek vádat egy 31 éves férfival szemben.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlott egy barátjával 2020. február végén, az éjszakai órákban Miskolcon egy háznál italozott. A békés szórakozás végén azonban közte és a vendéglátója között szóváltás alakult ki, ami odáig fajult, hogy a vádlott az asztalról felvett egy kést, a sértett felé tartotta, és közölte vele, hogy hiába ilyen nagy termetű, a késsel szemben nem fog tudni védekezni, neki pedig nem okoz gondot használni, ugyanis már megszúrt mást is. A fenyegetést pedig tett is követte: a vádlott ugyanis szúró mozdulatokat tett a házigazda felé, aki inkább kimenekült az utcára.

A vádlott viszont nem hagyta annyiban, hanem üldözőbe vette, azt kiabálva, hogy a sértettnek nem lesz maradása sem a házban, sem a lakókörnyezetében. Az egész utcán végigüldözte a sértettet, majd elrejtőzött egy bokros területen. A sértett úgy gondolta, hogy a vádlott már elment, ezért visszaindult a házához, a férfi azonban kifigyelte és ismét késsel a kézében üldözőbe vette, ekkor a sértett viszont azt kiabálta, hogy már hívott rendőrt.

A vádlott erre felhagyott a további támadással, elment az utcából és egy közeli gazos, bokros területen elrejtőzött. A sértett visszament a házába, az értesítésre kiérkező rendőrjárőrök a hajnali órákban elfogták a vádlottat.

A Miskolci Járási Ügyészség a büntetett előéletű – más ügyben letartóztatásban lévő – vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában