harcias gyrosos

2021.04.28. 18:45

Gyros szeletelő késsel vágta fejbe a szakács a vendéget

Jogerősen elítélték az a fővárosi gyros-ost, aki egy tornanádaskai férfi fejét vágta szét a hússzeletelésre használt kardméretű késsel, miután a Budapesten dolgozó, de tornanádaskai munkásokból álló társaság reklamált és összeszólalkoztak.

A vádirat szerint 2018. július 16-án, késő este egy baráti társaság tért be egy IX. kerületi gyorsétterembe, ahol a társaság egyik tagját az ott szakácsként dolgozó vádlott nem szolgálta ki. Ezt a vevő sérelmezte és a panaszkönyvet kérte, aminek az átadását a szakács megtagadta. A kialakult szóváltásba bekapcsolódott a baráti társaság másik tagja is – a sértett – aki a gyorsétteremből kifelé menet a pulton talált fóliatekercset a vádlott felé dobta.

Erre a vádlott a nála lévő 35 centiméter pengehosszúságú, a készülő gyroshús vágására használt késsel közepes erővel a sértett fejére csapott, és megvágta.

A sérülés tényleges gyógytartama 8 napon belüli volt, azonban a támadott testtájékra, az elkövetés eszközére és a sújtás erejére figyelemmel, a vádlott akár életveszélyes sérülést is okozhatott volna.

A Fővárosi Főügyészség a szakáccsal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vádlott a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. Ezért a Fővárosi Törvényszék bűnösnek mondta ki vád szerint – illetve egy korábbi kábítószer birtoklása miatt is – és ezért 2 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet jogerős.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/vadat-emeltek-a-gyros-os-ellen-aki-a-szeletelo-kessel-vagta-fejbe-a-tornanadaskai-ferfit-4380827/

https://boon.hu/boon-szirena/szabadlabon-a-tornanadaskai-munkasra-husszeletelo-kessel-tamado-gyrosos-2339497/

https://boon.hu/boon-szirena/husvago-barddal-vagtak-fejbe-a-tornanadaskai-ferfit-budapesten-2339758/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában