Emberölés

2021.04.20. 15:35

Féltékenységből szennyvízaknába fojtotta kétéves testvérét

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt a 13 éves fiatalkorú férfi ellen minősített emberölés bűntette miatt.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Nagy visszhangot váltott ki az az eset, amely kettő éve történt Taktaharkányban. A még gyermekkorú elkövető a saját testvérét dobta bele az udvarukon lévő emésztőgödörbe, mert féltékeny volt rá, a kisgyermek megfulladt.

A megyei főügyészség vádirata szerint a vádlott fiú édesanyjával, annak élettársával, valamint hat kiskorú testvéreivel élt együtt Taktaharkány településen családi házban. 2019. áprilisában a kora esti órákban a vádlott szülői felügyelet nélkül kiskorú testvéreivel és unokatestvéreivel játszott. A gyermekek között volt a harmadik életévét még be nem töltött fiú testvére is, akire érzelmi okokból féltékeny volt, úgy érezte szülei róla jobban gondoskodtak, őt viszont elhanyagolják.

Ennek kapcsán a főügyészség megjegyzi: e tekintetben a gondozási kötelezettségük elmulasztása okán a vádlott anyjával és élettársával szemben kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt elkülönített eljárás van folyamatban.

A játék közben a vádlott az udvaron lévő szennyvízakna fedelét levette, a sértett kezét, lábát megfogta és bedobta a színültig fekáliával megtelt derítőbe, a tetőt visszarakta, és egy biztosító követ is ráhelyezett, majd anélkül, hogy bárkinek szólt volna, bement a lakásba.

Az eltűnt gyermeket több óra múlva kezdte keresni a család, és miután a cipőjét az akna mellett meglátták, átkutatták a szennyvíztárolót, amelyből kiemelték az élettelen testét.

A gyermek halálát fulladás okozta, életének megmentésére csak akkor lett volna esély, ha még a fej elmerülése előtt kimentik. Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/feltekenysegbol-dobhatta-testveret-az-emesztogodorbe-4657684/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában