Lefejezéssel fenyegetőzött

2021.04.07. 16:00

Bozótvágóval, ittasan támadtak a rendőrökre, elítélték az agresszív család tagjait

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség készenlétes ügyészei húsvét hétfőn egy rendőrökre támadó anya és fia őrizetét rendelték el.

Horváth Imre

Az ügy előzménye szerint április 4-én éjszaka egy borsodi családi konfliktus miatt kértek rendőri segítséget, amely során egy férfi megütötte az édesanyját. Az ittas férfi önkárosítással, valamint a családtagjai elleni erőszakos magatartással fenyegetőzött, ezért a rendőrök vele szemben testi kényszert és bilincset alkalmaztak.

Eközben a férfi anyja a rendőröket azzal fenyegette meg, hogy amennyiben nem engedik el a gyermekét, akkor megtámadja őket és bajuk lesz.

Ekkor az intézkedés alá vont férfi testvére is kijött az házból, és egy 52 centiméter pengehosszúságú bozótvágó késsel hadonászott, azzal többször a ház falába ütve megöléssel, lefejezéssel fenyegette meg a rendőröket arra az esetre, ha nem engedik el a fivérét, vagy bemennek az ingatlanba.

A rendőr elővette szolgálati maroklőfegyverét és felszólította a büntetett előéletű, ittas férfit, hogy hagyjon fel az agresszív magatartással és vesse alá magát a rendőri intézkedésnek, amelynek a férfi végül eleget tett.

Az 53 éves – szintén ittas – nő továbbra is kiabálva követelte, hogy engedjék el gyermekét, miközben megragadta a rendőr ruházatát és így próbálta kiszabadítani a fiát, amely magatartást csak akkor hagyott abba, amikor észlelte a megerősítő rendőri erő közeledését.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség elrendelte mindkét elkövető őrizetét, és szerdán bíróság elé állította őket. Az Encsi Járásbíróság – vád szerint – bűnösnek mondta ki a vádlottakat, és a nőt egy év hat hónap, végrehajtásában három évre felfüggesztett-, míg a fiát két év hat hónap végrehajtandó börtönbüntetésre és két év közügyektől eltiltásra ítélte, a bozótvágót pedig elkobozta. Az ítélet a nő vonatkozásában jogerős, a férfi fellebbezést jelentett be az ítélet és az ügyész indítványára elrendelt letartóztatás ellen, míg az ügyész tudomásul vette a bíróság valamennyi döntését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában