rablás

2021.03.17. 08:30

Tíz év fegyházbüntetés a Tiszain fiatalkorúakat kirabló férfinak

A Miskolci Járásbíróság 10 év szabadságvesztésre ítélte azt a férfit, aki tavaly nyáron négy fiatalt rabolt ki Miskolcon a Tiszai Pályaudvaron.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Az ítélet szerint a vádlott férfi és a fiatalkorú sértettek korábbról ismerték egymást, valamennyien szendrői lakosok. 2020. június 13-án a négy fiatal az egyik miskolci bevásárlóközpontba tartott, amikor találkoztak a vádlottal, aki megszólította őket. A sértettek tartottak a férfitól, ezért megállás nélkül bementek az üzletházba. A vádlott utánuk ment és azt kérte tőlük: „dobjanak össze neki pénzt”. A sértettek a kérés teljesítését megtagadták, mire a vádlott közölte, hogy megvárja őket a bejáratnál. A fiatalok el akarták kerülni a vádlottal való újabb találkozást, ezért a parkolóházon keresztül elhagyták a bevásárló központot, majd haza indultak. A Tiszai Pályaudvaron a peronon várakoztak, amikor megjelent a vádlott és ismét pénzt követelt tőlük. Azzal fenyegette meg a fiatalokat, hogy ha önként nem adják át a pénzt, átkutatja a zsebeiket és megveri őket. A vádlott által kilátásba helyezett következményektől való félelmében a 15 éves sértett 1 ezer forintot átadott a vádlottnak, aki ezután távozott.

A Miskolci Járásbíróság a vádlottat rablás miatt 10 év szabadságvesztésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott korábban is volt már büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. A büntetőeljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában