vádemelés

2021.03.12. 18:45

Megégett az öngyújtóval játszó gyermek

Előbb a kiteregetett ruhák kaptak lángra, majd a hatéves gyerek ruházata is.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat a megyei főügyészség egy 23 éves nő ellen, akinek felügyelet nélkül hagyott gyermeke súlyosan megégett.

A vádlott gyermekeit, a 6 éves sértettet és 4 éves öccsét felügyelet nélkül hagyta, amíg kiment a konyhába ennivalót készíteni, és közben videóhívásban beszélgetett egy barátnőjével.

Távollétében a 6 éves gyermek megtalálta az asztalon hagyott öngyújtót, és azzal kezdett el játszani, miközben a ruhaszárítóra kiteregetett ruhákat meggyújtotta.

Az égő ruhák egy része ráesett a gyermekre, így a rajta lévő ruházat is lángra kapott. Hangosan kiabálni kezdett, erre figyelt fel a vádlott, eloltotta a gyermeken lévő ruhákat, majd telefonon segítséget kért, értesítették a mentőket.

A tűz következtében a gyermek testfelszínének több mint felét érintően, másod- és harmadfokú sérüléseket szenvedett el, amelyek összességükben 8 napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyt okozó sérülések.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában