letartóztatás

2021.03.06. 18:45

Letartóztatásban a Bulcsú utcai táskatolvaj

Az utcán támadhatta meg a sértettet az a férfi, akinek március 2-án letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

Horváth Imre

Forrás: Illusztráció

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított február 26-án a kora esti órákban Miskolcon a Bulcsú utcán észrevette az arra közlekedő sértett nőt. Hátulról a földre lökte, majd a kezéből kitépte a táskáját és elfutott. A táskában a sértett személyes iratai, mobiltelefonja és mintegy 30.000 forint készpénze volt.

A gyanúsítottal szemben rablás és okirattal visszaélés miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmények akár 11 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetők. A kiszabható büntetés mértéke miatt tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A gyanúsított egzisztenciális helyzete, életmódja miatt feltehető az is, hogy újabb bűncselekményt követne el. Mindezek okán a bíróság egy hónapra – április 2-ig – elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/szabadnapos-rendorok-csiptek-fulon-a-miskolci-tolvajt-5211667/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában