sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása

2021.03.18. 08:30

Kézbesítés helyett ellopta a címzetteknek utalt pénzt

A Miskolci Járási Ügyészség sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt, vádat emelt egy postai kézbesítőként dolgozó nővel szemben.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A vádirat szerint, a vádlott 2018. év végén postai alkalmazottként dolgozott. A nő a munkájának ellátása során rábízott, különböző címzettek részére postai küldeményként feladott és általa kézbesítendő pénzösszegeket nem adta át, hanem eltulajdonította. A vádlott a pénz címzettek által történt átvételét úgy próbálta valótlanul igazolni a munkáltatója felé, hogy a kifizetési utalványokat a jogosultak tudomása nélkül, helyettük aláírta.

A vádlott a cselekményével összesen 83.185 forint kárt okozott a munkáltatójának, mivel a posta utólag a sértetteknek megfizette a vádlott által eltulajdonított összegeket.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű nővel szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban, pénzbüntetés kiszabására és a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a Miskolci Járásbíróságnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában