letartóztatás

2021.03.19. 18:15

Felismerte a támadóját a mezőkövesdi nő

Megverte és a földre lökte az utcán a fiatalkorú férfi az áldozatát, majd elvette a pénzét.

Horváth Imre

Forrás: Shutterstock

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a fiatalkorú gyanúsítottnak, aki ismerősére támadt Mezőkövesden, majd elvette az illető pénzét.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi március 13-án az esti órákban az utcán megtámadta a sértettet, többször megütötte az arcát és megrúgta a nő testét. A sértett védekezni próbált, azonban a gyanúsított meglökte, ezért a földre esett. A férfi ráült a földön fekvő sértett mellkasára, majd a csuklóját kicsavarva elvette a nő összeszorított tenyeréből annak 3 ezer forintját. A sértett a gyanúsítottat testi jegyei és tetoválásai alapján felismerte, tettét a rendőrségen bejelentette.

A gyanúsítottal szemben rablás bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmény a vádlott fiatal kora miatt 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértékére figyelemmel tartani kell attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne; vagy a sértett befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítás eredményességét. Feltehető az is, hogy a gyanúsított ismét bűncselekményt követne el. A felsorolt indokok miatt a bíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

https://boon.hu/kek-hirek/helyi-kek-hirek/latasbol-ismerte-tamadojat-5282524/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában