Garázdaság

2021.03.29. 18:45

Fa karókkal támadtak rá és a kocsiját is szétverték

Menekülnie kellett a verés elől, az autót el is vitték, végül otthagyták egy kereszteződésben.

Forrás: Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 26 éves és egy 21 éves férfi ellen garázdaság, jármű önkényes elvétele bűntette, valamint rongálás és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt.

A vádirat szerint 2020. január első napjaiban az éjszakai órákban a sértett férfi gépjárművével Alsózsolca és Sajólád közötti főútvonalon közlekedett, amikor az úton gyalogló vádlottakat észlelte, és egy hirtelen kormánymozdulattal tudta kikerülni őket, majd nem sokkal távolabb az út mellett megállt, kiszállt az autóból odament a vádlottakhoz és érdeklődött tőlük, hogy nem történt-e valami bajuk.

A két vádlott azonban rögtön agresszíven lépett fel, a náluk lévő fa karókkal a kezükben fenyegetőztek, mire a sértett annyira megijedt, hogy az autóját is hátrahagyva Alsózsolca irányába elfutott, hogy elkerülje a bántalmazást.

A vádlottak közül az idősebbik üldözte egészen a település elejéig, míg vádlott-társa, aki egyébként ittas állapotban volt, az autóhoz ment, és a fa karóval betörte a szélvédőt és az egyik ablaküveget, ezután beszállt a gépjárműbe és azt Alsózsolca belterületéig vezette, majd egy kereszteződésben hátrahagyva eltávozott.

A sértett időközben rendőri segítséget kért, akik Alsózsolcán az autót megrongáló vádlottat megtalálták és az intézkedés keretében alkoholszondát is alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. Az autóban több mint 130.000 forint rongálási kár keletkezett.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottak közül az idősebbel szemben elzárás büntetést, míg a fiatalabbikkal szemben felfüggesztett börtönbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

(A borítókép illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában